Резултати от конкурса за ТОЛЕРАНТНОСТ на YouthBg.net - март 2008

Здравейте,

Екипът на YouthBg.net – Виртуална мрежа за младежка активност, сърдечно благодари на всички, които взеха участие в Конкурса за написване на Приказка за истинската същност на думичката "Толерантност".

За нас всички са победители в този конкурс, няма по-добри и не толкова добри послания. Печелят всички. Защото и най-краткото послание за толерантност прави света, в който живеем, много по-светъл и ... толерантен.

Те всички са прекрасни, и за нас беше истинско чудо да ги четем. Истинско чудо беше  момента, в който открихме, че истинската, завършена и вълшебна Приказка за думичката ТОЛЕРАНТНОСТ се появи на бял свят тогава, когато събрахме на едно място, в един колаж всички ваши послания и снимки. Тя е тук, вижте я и вие, споделете я с приятели, направете всичко възможно, за да я превърнем в реалност.

Ето я Приказката за истинското значението на думичката толерантност, която Вие заедно написахте – Вашата приказка и Вашият залог за един по-добър, по-усмихнат и по-щастлив свят. Това е светът, който ние създаваме всеки един миг от живота си.

Всички послания ще останат публикувани на този сайт, и малко по-късно през годината ще вземат участие в пътуващата изложба на конкурса.

За съжаление, имаме на разположение само 15 материални награди, които френската асоциация за алтернативен туризъм Vision Du Monde ни предостави, и които ще изпратим на посочените по-долу участници.


Признаваме си, че ни беше изключително трудно да изберем само 15 от всички 117 участници, които изпратиха послания за толерантност. И все пак ... материални награди в конкурса за толерантност ще получат:

За индивидуално послание:

Анита Димитрова, Бургас

Ангелина Ангелова, Пловдив

Валентина Иванова, Варна

Василена Коларова, Добрич

Десислава Димова, Велико Търново

Десислава Кушева, Белене

Елена Симова, Смолян

Йоана Миланова, Велико Търново

Йоана Стилиянова, гр. Попово

Магдалина Димитрова, Гренобъл, Франция

Мария Пенчева, София

Мирослав Милев, София

Стефан Жолтовски, гр. Варна

 

За работа в екип:

Кръжок "За животните и природата" гр. Смолян
Учениците от 3 клас, Твърдица
Учениците от IV клас на ПУ "П.Р.Славейков", гр.Плевен
10в клас, членове на еко-клуб в град Монтана


Критериите, които използвахме за оценяване на посланията и снимките бяха свързани с конкретните измерения на Конкурса за толерантност.

Благодарим на всички, които участваха.

Искрено вярваме, че приключението за търсене на истинската същност на думичката "толерантност" продължава, че това тук е само началото!

Благодарим Ви за посланията и вдъхновението, които ни дадохте, както и за надеждата, че младите хора имат желание и сила да променят света, в който живеят.

Благодарим за отношението!

Усмихвайте се и не забравяйте да бъдете толерантни към себе си, към околните и към заобикалящия ни свят!

Ако желаете, може и за в бъдеще да ни изпращате Вашите послания, идеи или инициативи на тема Да бъдем толерантни към себе си, към другите и към природата, за да продължим да пишем Приказката за истинската същност на думичката толерантност, а ние ще продължим да публикуваме Вашите послания... и да търсим спонсори за награди

Екипът на YouthBg.net