"Толерантността днес" - споделено от Мечти и Отбори, България

С малко закъснение ще разкажа как премина деня на толерантността (16.11.2007). Студен ден, подходящ за сезона, хора, забързани, загърнати в своите мисли. Двора на Софийски университет (благодарим на ръководството на СУ за разрешението да използваме сградата за нашата проява). Постарахме се да внесем малко цвят и настоение с плакатчета и банер на сдружението.

Идеята ни - да напомним на хората за деня на толерантността. Как? С думички и дела. Един инвалиден стол свърши прекрасна работа - като си стоиш в такъв стол, дори не можеш да го спреш ако тръгне да върви на някъде... Хубавата новина е, че всички, които помолихме да преместят на 10 метра встрани човека със стола, се съгласиха. Има надежда! Все още имаше погледи, които издаваха страх и отчаяние, но стига с празни приказки. Ето малко от мислите и пожеланията, които получихме от топлите хора в студения ден :) За съжаление повечето от тях са анонимни:

"Бъдете толерантни към другите, за да бъдат толерантни към вас."

"СУ толерантни"

"Помагайте и вам воздается"

"Уважавай всичко и всички"

"Съпричастието е преди всичко"

"Мисля, че има какво още да се направи по въпроса, малко са тези, които са толерантни"

"Благодаря ви, че сте толератни :)"

"Поне един ден е мой! Аз съм толерантна и отстъпвам, въпреки че съм права в повечето случаи. Ако единият не отсъпи - война!"

Фани Благоева - Департамент по спорт към СУ

"Ако хората в България не бяха толерантни до сега в България щеше да има гражданска война!!!"

"Всеки решава за себе си и тогава нещата се променят"

"Хубаво е да се поставяме на мястото на другите, за да можем да сме толерантни към тях."

"Много сме толерантни към простотията, лошото управление, лошото отношение на управляващите, и не чак толкова към по-слабите от нас!"

"Добродетел ли е толерантността?" - Юлиян Собаджиев, III к. СУ